Heb je vragen of wil je persoonlijk advies?

 

033 – 303 60 86info@avned.nl

 

 

 

 

                   Gratis verzending bij bestellingen boven € 100,-

Winkelwagen

Reparatie & Onderhoud Een ervaren technische dienst
Uitgebreide occasion afdeling Wij ruilen ook in!
Probeer in onze showroom Eerst testen dan kopen
De juiste camera kopen? Laat je door ons informeren

ILME-FR7 Cinema Line full-frame PTZ camera nu scherp geprijsd en snel leverbaar bij AVNed!

8399

ILME-FR7 Cinema Line full-frame PTZ camera

€ 9.167,00 prijs excl. btw Regular Price € 11.092,07 prijs incl. btw € 8.399,00 prijs excl. btw Special Price € 10.162,79 prijs incl. btw
 • De eerste Full-Frame PTZ met verwisselbare lens
 • Back-illuminated 35 mm full-frame CMOS-beeldsensor
 • BIONZ XR™ beeldverwerking
 • Innovatieve afstandsbediening via de Web App of hardwarebediening via RM-IP500
 • Krachtige expressie dankzij de speelruimte met meer dan 15 stops
 • Kleurovereenkomst met andere Cinema Line-camera's
- +

Dit product leasen?

Al vanaf €179,74 per maand kan dit product
geleased worden bij AVNed.

Omschrijving

De FR7 biedt een soepele bediening voor draaien, kantelen en zoomen (PTZ), een full-frame beeldsensor en een hoogwaardige lenzen met E-bevestiging. De brandpuntsafstand en de kleine scherptediepte bieden creatieve vrijheid en bieden samen met de PTZ-bediening ongekende mogelijkheden.

Afstandsbediening voor creatieve cameraposities 
Dankzij het geïntegreerde, op afstand bestuurbare draai- en kantelmechanisme kan de FR7 aan het plafond wordt bevestigd of op andere moeilijk bereikbare plekken worden geplaatst. Volg uw onderwerpen of stel vooraf ingestelde frames direct in en laat uw creativiteit de vrije loop.

Innovatieve afstandsbediening 
Met de gloednieuwe Web App kunt u via een QR-code of door een URL in te vullen de FR7 instellen vanaf een tablet of een pc via de webbrowser. U kunt ook de optionele RM-IP500 gebruiken voor nauwkeurig draaien, kantelen en zoomen met een joystick.

Geavanceerde technologie voor cinematische uitingen
De FR7 behoort tot de Cinema Line en beschikt over belangrijke functies voor cinematische uitingen. De FR7 heeft als eerste draai-, kantel- en zoom-camera (PTZ) een back-illuminated full-frame 35 mm-CMOS-beeldsensor. De BIONZ XR™ levert bovendien een adembenemende beeldkwaliteit met een hoge gevoeligheid, soepele gradaties en levensechte kleuren.

Eindeloze creativiteit met lenzen met E-bevestiging
De FR7 is voorzien van de E-bevestiging van Sony en kan worden gebruikt met alle lenzen met E-bevestiging. Dit is inclusief de verbluffende G Master-serie, die uitblinkt met ongelooflijke resolutie en prachtige bokeh. Kies uit een brandpuntsafstand van 12 mm tot 1200 mm en ervaar de ultieme creatieve vrijheid.

Cinema Line-beeldkwaliteit
Met de naam "Cinema Line" maakt de FR7 deel uit van een reeks creatieve hulpmiddelen waarmee visuele verhalen echt tot leven komen. De camera biedt de modi Custom en Cine EI waarmee u de werking van de camera aanpast aan uw workflow, terwijl de consistentie van de Cinema Line-camera's behouden blijft.

Grote speelruimte voor krachtige expressie
De FR7 biedt een speelruimte van meer dan 15 stops die over- en onderbelichting voorkomt. In de Cine EI-modus kunt u de basisgevoeligheid instellen op ISO 800 of 12800 waardoor u bij alle lichtomstandigheden een consistent beeld krijgt.

Verbazingwekkende beeldkwaliteit bij weinig licht 
De FR7 levert ook bij weinig licht zuivere beelden doordat hij de hoge gevoeligheid en het formaat van de sensor optimaal gebruikt. Het ISO-bereik loopt tot ISO 409600 als u opnamen moet maken bij zeer weinig licht, zoals bij live-optredens.

Slow motion voor ongekende creatieve vrijheid 
De soepele 5x slow motion biedt een ongekende creatieve vrijheid, waarbij ieder moment helder en meeslepend kan worden vastgelegd. De FR7 kan intern slow motion opnemen tot 120 fps in een resolutie van 4K en tot 240 fps in Full HD.

4K 50p/60p 4:2:2 10-bits uitvoer 
De FR7 ondersteunt zuivere, hoogwaardige uitvoer via de HDMI- en SDI OUT-verbindingsstukken. Zo kunt u opnamen maken in Apple ProRes 422 of Avid DNxHR® in 4K 50p/60p 4:2:2 10-bits indeling met externe recorders via een HDMI- of SSDI-kabel.

Ondersteuning voor S-Log3/S-Gamut3
Met de optionele S-Log3-gammacurve en S-Gamuit3.Cine kunt u het hele kleurenbereik en het dynamisch bereik van de sensor benutten. Gegevens in lichte en donkere gebieden blijven behouden voor meer flexibiliteit in de postproductie.

All-Intra-opnamen voor nauwkeurige bewegingen 
Met FR7 kunt u interne 4K-opnamen maken met een diepte van 10 bits en 4:2:2-kleurensampling met All Intra- en Long-GOP-compressie. Zo kunt u de kleurgradatie verbeteren en toch een natuurlijke gradatie behouden voor ultieme vrijheid bij de bewerking.    

Eenvoudig een bioscooplook met S-Cinetone™
S-Cinetone produceert de natuurlijke middentonen die essentieel zijn voor een gezond ogende huid, maar ook zachte kleuren en schitterende lichte delen. De camera maakt prachtige beelden van bioscoopkwaliteit, zonder bewerkingen aan de kleurgradatie.

Een breed scala aan lenzen voor uw eigen visie
De FR7 is te gebruiken met hoogwaardige lenzen met E-bevestiging, waaronder de verbluffende G Master-serie, die uitblinkt met ongelooflijke resolutie en prachtige bokeh. Kies een brandpuntsafstand van 12 mm tot 1200 mm en ervaar de ultieme creatieve vrijheid.

Prachtige, meeslepende bokeh
Haal alles uit de full-frame sensor van de camera en het lenzenassortiment van Sony om indrukwekkende bokeh-effecten te creëren met een kleinere scherptediepte, iets wat met andere PTZ-camera's niet haalbaar is. Met een prime-lens als een F1.2-lens behaalt u bioscoopwaardige visuele effecten, waarbij het onderwerp echt opvalt tegen de achtergrond.

Leg elke scène vast vanuit iedere hoek
De FR7 heeft soepele draai-, kantel en zoomfuncties die u op afstand of vanaf vooraf ingestelde posities kunt oproepen. De draaihoek loopt van -170° tot +170° terwijl de kantelhoek bij gebruik in normale horizontale positie van -30° tot +195° loopt.

Een speciale Web App met uitgebreide opties
Met de nieuwe, speciale Web App kunt u via een tablet of een webbrowser op een pc draaien, kantelen, zoomen, scherpstellen, opnemen en alle instellingen aanpassen. Met de unieke QR-code kunt u iedere camera bedienen, ook op lastige locaties. De Web App gebruikt hetzelfde menu als de FX6 voor een eenvoudige bediening.

Hoogwaardige afstandsbediening RM-IP500
U kunt FR7 koppelen met de RM-IP500-afstandsbediening van Sony voor PTZ-camera's, zodat u nauwkeurig kunt draaien, kantelen en zoomen. Met de snelheidsknoppen kunt u het draaien, kantelen, zoomen en scherpstellen aan het onderwerp en de omgeving aanpassen. U kunt het zoomen bedienen via de joystick of de wipschakelaar.

Opnamen met meerdere camera's - Voor meer creatieve mogelijkheden
De FR7 ondersteunt producties met meerdere camera's en weinig personeel. Bevestig hem op een statief of aan het plafond, of plaats hem op slecht bereikbare plekken om onderwerpen ongestoord op te nemen vanuit verschillende perspectieven. Eén RM-IP500-afstandsbediening is geschikt voor wel 100 FR7-camera's (10 groepen van 10 camera's).

Verfijnde bediening van camerabewegingen 
U kunt de draai- en kantelsnelheden continue variëren van 0,02 graden per seconde tot 60 graden per seconde. Dat geeft u flexibiliteit bij het volgen van uw onderwerp en bij de scenario's van uw productie.

Tot 100 vooraf ingestelde cameraposities
De afstandsbediening, de speciale Web App en de RM-IP500 kunnen tot 100 voorinstellingen voor de camera opslaan (camerarichting, zoomniveau en scherpstelling). Voorinstellingen kunnen met één druk op de knop worden ingesteld.

Clear Image Zoom om uw beeldhoek te verfijnen 
De FR7 is uitgerust met de Clear Image Zoom-functie van Sony, zodat u op uw onderwerp kunt inzoomen met minimaal kwaliteitsverlies, zelfs wanneer u een lens zonder powerzoom of een prime-lens gebruikt.

Betrouwbare autofocus voor opnamen op afstand
Voor opnamen op afstand kan de FR7 snelbewegende onderwerpen zelfs bij weinig licht razendsnel en nauwkeurig volgen, dankzij 627 selecteerbare AF-punten met fasedetectie en de krachtige BIONZ XR-processor.

Realtime tracking voor opnamen op afstand
Richt uw aandacht op de compositie en laat het scherpstellen over aan de camera. In de Web App van de FR7 activeert Touch Tracking met realtime tracking de autofocus voor uw gekozen onderwerp, voor een professionele en efficiënte productie.

Realtime eye-AF voor opnamen op afstand 
Dankzij de BIONZ XR-processor biedt de FR7 betrouwbare AF-prestaties, wat onmisbaar is voor opnamen op afstand. De oogscherpstelling volgt een oog uiterst nauwkeurig, zelfs wanneer het onderwerp omhoog of omlaag kijkt bij een scherpe hoek.

Elektronisch variabel ND-filter voor bediening op afstand 
Met het ingebouwde elektronische variabele ND-filter (neutrale dichtheid) van Sony is belichtingsregeling op afstand mogelijk voor een soepel bediening in een installatie op afstand. De ND kan naadloos worden aangepast van 1/4 naar 1/128 om de belichting op afstand te bedienen. De scherptediepte kan in een handomdraai worden bediend, waarbij de belichting gelijk blijft.

Focuscompensatie
De FR7 is uitgerust met een focuscompensatiefunctie die ongewenste veranderingen van de beeldhoek minimaliseert, voor mooiere overgangen tussen scherpstellingen. Als u compatibele lenzen gebruikt, blijft de beeldhoek ook bij scherpstellen automatisch consistent, waardoor u zachte en spectaculaire scherpsteleffecten kunt creëren.

Tally-lampen voor producties met meerdere camera's
Dankzij de rode en groene tally-lampen van de FR7 kunt u eenvoudig zien welke camera aan staat in een installatie met meerdere camera's. Een actieve camera heeft een rode tally-lamp en de camera met de voorvertoning heeft een groene tally-lamp.

Infrarood afstandsbediening meegeleverd 
Met de meegeleverde infrarood afstandsbediening van de FR7 bedient u het draaien, kantelen, zoomen en scherpstellen (er zijn voorinstellingen beschikbaar) en de opname- en afspeelfuncties.

Speciale plafondbevestigingsbeugel CIB-PCM1
De FR7 is compatibel met de plafondbevestigingsbeugel CIB-PCM1 voor een eenvoudige hoge installatie. Met de "plafond"-optie in de Web App wordt de bediening gedraaid, zodat de camera normaal wordt bediend als hij aan het plafond is bevestigd.

Ongekende connectiviteit  -Interfaces en IP-transmissiemethoden voor talloze praktische toepassingen

De FR7 biedt geweldige connectiviteit voor video-uitvoer, IP-streaming en synchronisatie met andere apparaten. U kunt HDMI-video-uitvoer gebruiken voor realtime controles. SDI-video-uitvoer levert een RAW-signaal aan een extern opnameapparaat. Camerabediening, video- en audio-overdrachten én voeding kunnen via één LAN-kabel worden uitgevoerd.

Aansluiten op externe apparaten
Sluit de lens in een handomdraai aan op externe apparaten om tijdcodes te synchroniseren, signalen van tally-lampen te bedienen en synchronisatiesignalen te coördineren bij installaties met meerdere camera's.

TC IN-verbindingsstuk
Ontvangt tijdcode van een extern apparaat die voor synchronisatie gebruikt kan worden.

"Optioneel" verbindingsstuk
Sluit de signalen van tally-lampen aan op een extern apparaat.

GENLOCK-verbindingsstuk
Ontvangt synchronisatiesignalen van een extern apparaat voor gebruik bij installaties met meerdere camera's.

LAN- en PoE++-verbindingsstuk
U kunt de FR7 via een standaard netwerkkabel (CAT5e of hoger) aansluiten op een extern POE++-apparaat (Power over Ethernet Plus Plus), waardoor u geen aparte voedingskabel nodig hebt.

DC IN-verbindingsstuk 
Geen PoE++? U kunt ook de meegeleverde AC-adapter aansluiten op het "DC IN"-verbindingsstuk van de FR7 voor de stroomvoorziening. Met de kabelklem op het achterpaneel van de FR7 kunt u voorkomen dat de voedingskabel per ongeluk wordt ontkoppeld.

IP-streaming, maar dan eenvoudig
Ondersteuning voor meerdere protocollen, voor al uw streamingbehoeften

Via RTSP-streaming worden videobeelden van één camera tegelijkertijd aan maximaal vijf kijkers getoond. SRT maakt hoogwaardige video-overdracht mogelijk, ook bij instabiele netwerken. En NDI|HX verbindt met NDI-compatibele apparaten, zoals schakelaars en mediaservers, en ondersteunt efficiënte live videoproductie met internetprotocollen.

Lees meer
Wat zit er in de doos
 • Sony FR7 Cinema Line PTZ Camera
 • RMT-RC1 Remote Commander
 • Lens Mount Cap for Body
 • AC Adapter
 • Power Cord
 • HDMI Cable Clamp
Specificaties
Type camera
Cinema Camera, PTZ Camera
Fabrikantcode cam
4548736141872
Gewicht (kg)
4.6
Fabrieksgarantie
1 jaar
Lens Mount
Sony E-mount
ND Filter
Clear, 1/4ND, 1/8ND, 1/16ND, 1/32ND, 1/64ND, 1/128ND
Witbalans
Preset, Memory A (2000K-15000K)/ATW
ISO / Gain
ISO: 800/12800 (Cine EI mode, D55 Light source) / Gain: -3 to 30 dB (every 1dB), AGC
Gamma
S-Log3, ITU709, Rec709, S-Cintetone, S-Gamuit3
Ingebouwde microfoon
Type
ExmorR CMOS
Sensor
Full Frame
Resolutie
12.9 MP
Gevoeligheid
15+ stop
Effectieve resolutie
4096 x 2160
Opslag type
CFexpress Card Slots, Mogelijkheid voor externe recording, SD
Record format
XAVC-I, XAVC-L
Record frame rates
4K DCI (50/59.94P), QFHD (50/60P), HD 1920x1080
Special recording
4K UltraHD tot 120fps, FullHD tot 240fps
Video
3G-SDI Output, 6G-SDI Output, 12G-SDI Output, HD-SDI Output, HDMI Output (Type A)
Maximale Resolutie SDI Output
4096 x 2160 (50p/60p), 3840 x 2160 (50p/60p), 3840 x 2160 (25p/30p), 1920 x 1080 (50p/60p), 1920 x 1080 (50i/60i), Met software upgrade: 5760 x 3072 (29.97p, 25p, 24p, 23.98p), Met software upgrade: 4096 x 2160 (50p/60p), Met software upgrade: 3840 x 2160 (50p/60p), Met software upgrade: 3840 x 2160 (25p/30p), Met software upgrade: 1920 x 1080 (50p/60p)
Maximale Resolutie HDMI Output
4096 x 2160 (50p/60p)
Touchscreen
Stroomverbruik
80W - DC19.5V / 71.3W - PoE++ 41.1 V-57.0 V
Stroomvoorziening
19.5V DC

Ook interessant

Accessoires voor ILME-FR7 Cinema Line full-frame PTZ camera

 1. B&W

  Outdoor Case Type 5500 - met plukschuim
  € 289,00 prijs excl. btw € 349,69 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 2. Manfrotto

  Pro Light Video Camera Case CC-192N
  € 238,33 prijs excl. btw Regular Price € 288,38 prijs incl. btw € 178,75 prijs excl. btw Special Price € 216,29 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 3. Sony

  FE 28-135mm F/4.0G OSS powerzoom
  € 1.941,00 prijs excl. btw € 2.348,61 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 4. Cartoni

  Focus 8 Red Lock met mid-level spreader
  € 1.100,00 prijs excl. btw Regular Price € 1.331,00 prijs incl. btw € 935,00 prijs excl. btw Special Price € 1.131,35 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 5. Sony

  RM-IP500 PTZ Camera Remote Controller
  € 3.300,00 prijs excl. btw € 3.993,00 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 6. AJA

  Ki-Pro Ultra 12G DCI/UHD/HD Recorder en Player
  € 5.236,41 prijs excl. btw € 6.336,06 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 7. Cartoni

  Light PTZ Stand
  € 798,00 prijs excl. btw Regular Price € 965,58 prijs incl. btw € 678,30 prijs excl. btw Special Price € 820,74 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 8. Cartoni

  Focus 8 Red Lock met ground spreader
  € 1.100,00 prijs excl. btw Regular Price € 1.331,00 prijs incl. btw € 935,00 prijs excl. btw Special Price € 1.131,35 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 9. Sony

  CEA-G80T 80GB CF Express Type A
  € 192,00 prijs excl. btw € 232,32 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 10. Sony

  CEA-G160T 160GB CF Express Type A
  € 369,00 prijs excl. btw Regular Price € 446,49 prijs incl. btw € 299,00 prijs excl. btw Special Price € 361,79 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 11. Sony

  MRW-G2 CF Express Type A reader
  € 116,00 prijs excl. btw € 140,36 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 12. Sony

  FE 16-35mm F4 G Wide-Angle Power Zoom
  € 1.156,00 prijs excl. btw € 1.398,76 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 13. Orca

  OR-10 Orca Trolley Video Bag
  € 442,00 prijs excl. btw € 534,82 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 14. Atomos

  Sumo 19 SE 4K 12bit RAW recorder / 19 inch HDR monitor
  € 1.995,00 prijs excl. btw € 2.413,95 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 15. Netgear

  GSM4212UX AV Line M4250-10G2XF-PoE++
  € 1.499,00 prijs excl. btw € 1.813,79 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 16. Netgear

  GSM4248UX AV Line M4250-40G8XF-PoE++
  € 4.625,00 prijs excl. btw € 5.596,25 prijs incl. btw
  prijs excl. btw