Heb je vragen of wil je persoonlijk advies?

 

033 – 303 60 86info@avned.nl

 

 

 

 

                   Gratis verzending bij bestellingen boven € 100,-

Winkelwagen

Reparatie & Onderhoud Een ervaren technische dienst
Uitgebreide occasion afdeling Wij ruilen ook in!
Probeer in onze showroom Eerst testen dan kopen
De juiste camera kopen? Laat je door ons informeren

ILME-FX6 Full Frame Cinema Line Camera nu scherp geprijsd en snel leverbaar bij AVNed!

4899

ILME-FX6 Full Frame Cinema Line Camera

€ 5.500,00 prijs excl. btw Regular Price € 6.655,00 prijs incl. btw € 4.899,00 prijs excl. btw Special Price € 5.927,79 prijs incl. btw
 • 4K Full-Frame 10.2MP CMOS Exmor R Sensor
 • DCI 4K60p | UHD 4K120 | 1080p240
 • 15+ Stops of Dynamic Range in S-Log 3 EI
 • Phase Detection AF/Face Tracking/Eye AF
 • Base 800-12,800 ISO / 320-409,600 Max
 • S-Cinetone, S-Log3, HLG Modes
- +

Dit product leasen?

Al vanaf €104,84 per maand kan dit product
geleased worden bij AVNed.

Omschrijving

Sony Cinema line FX6 Full Frame professional camcorder 
(Up to 4K 120p movie recording, Fast Hybrid AF, variable ND filter, 15+ stop wide dynamic range, modular design)

Klaar voor geweldige verhalen
De FX6 zit in een compacte behuizing die gemakkelijk in de hand ligt. De camera beschikt over een zeer gevoelige full-frame beeldsensor waarmee u uw creativiteit de vrije loop kunt laten.

Alles vastleggen met hoge ISO-gevoeligheid
Leg bruikbare beelden vast in bijna totale duisternis dankzij het indrukwekkende, uitgebreide ISO-bereik tot wel 409600. De full-frame sensor zorgt samen met de innovatieve lichtsterkte voor oneindige opnamemogelijkheden.

Schitterende bokeh en full-framecreativiteit
Leg prachtige 4K-beelden vast met de creatieve vrijheid die de full-frame sensor biedt. Neem ieder detail van de ondiepe scène op met prachtige bokeh voor een beeld dat zo uit een film lijkt te komen.

Kleurtechnologie van bioscoopkwaliteit met S-Cinetone™
De kleur S-Cinetone is ontwikkeld voor Sony's veelgeprezen FX9 en is de standaardlook van de FX6. De camera is nauwkeurig afgestemd op de hedendaagse vereisten van contentmakers, met rijke kleuren en natuurlijke huidtinten. De FX6 maakt frisse en levendige afbeeldingen, rechtstreeks vanuit de camera, zonder enige gradatie, terwijl er voldoende diepte overblijft voor tijdens de postproductie.

Grote pixels zorgen voor hogere gevoeligheid en weinig ruis
De full-frame Exmor R™ CMOS-beeldsensor met 10.2-megapixel2 biedt een indrukwekkende lichtsterkte. Met de hoge uitleessnelheid en dynamisch bereik van 15+ stops3 geniet u van een geweldige beeldkwaliteit met een hoge gevoeligheid en weinig ruis.

BIONZ XRTM-beeldverwerkingsprocessor
De BIONZ XR-beeldverwerkingsprocessor past dankzij de enorme verwerkingskracht bij de hoge uitleessnelheid van de sensor. De toekomstbestendige processor levert beelden van hoge kwaliteit en verbetert de responsiviteit van de camera-interface.

Indrukwekkend dynamisch bereik voor onbeperkte creativiteit
De FX6 biedt met de standaardgevoeligheid van ISO800 een optimaal dynamisch bereik voor goed verlichte binnenruimtes en documentaires buiten de deur. De versterkte gevoeligheid ISO 12800 is ontworpen voor uitdagende situaties met weinig licht, of ochtend- en avondopnamen. De FX6 biedt een indrukwekkend dynamisch bereik van meer dan 15 stops ‒ meer dan wat een menselijk oog in veel omstandigheden kan waarnemen. Zo krijgt u een ongekende creatieve vrijheid bij de kleurgradatie en tijdens de postproductie.

Snelle, hybride autofocus voor precisie en consistentie
De AF maakt gebruik van intelligente tracking en fasedetectie op de sensor voor precieze tracking in vrijwel het volledige frame (627-punts brandpuntsvlakfasedetectie-AF bestrijkt ongeveer 89% van het beeld). Het hybride AF-systeem biedt scherpstelling zelfs wanneer u opnamen maakt bij weinig diepte en een hoge framesnelheid van 120p in 4K (QFHD).

Realtime Eye AF en gezichtsherkenning worden ondersteund
Realtime Eye AF en gezichtsherkenning zorgen voor nauwkeurige scherpstelling bij interviews, evenementen en overal waar een precieze scherpstelling op mensen is vereist. Dankzij de realtime verwerking hebt u ook oogscherpstelling als het onderwerp naar beneden kijkt of bij een scherpe hoek. Zo kan de cameraman zich volledig op de opname richten.

Krachtige scherpstelling voor als u alleen opnamen maakt
De AF-overgangssnelheid bevat zeven niveaus en voor de AF-gevoeligheid kunt u uit vijf niveaus kiezen, waardoor u meer creatieve mogelijkheden hebt bij wisselende onderwerpen of bij opnamen met rack focus.

Onderwerpselectie met lensring bij AF
Wanneer de functie AF Assist is ingeschakeld, kunt met de scherpstelring tussen automatische en handmatige scherpstelling schakelen. De automatische scherpstelling wordt hervat zodra u niet meer aan de scherpstelring draait.

Automatisch-scherpstelgebied/-positie
U kunt voor de automatische scherpstelling van het doelgebied schakelen tussen flexibele spot, zone en breed, of de positie van het doelgebied snel wijzigen tijdens opnamen door het lcd-scherm aan te raken.

4K 120 fps, waarbij ieder frame is scherpgesteld
Dankzij opnamen met een hoge framesnelheid kunt u alledaagse momenten vastgeleggen als een visueel spektakel met elegante bewegingen. De FX6 legt tot wel 120 frames per seconde (fps) vast in 4K-resolutie (QFHD). Met de langzame en snelle modi (S&Q) hebt u de volledige controle over de framesnelheid, van 1 tot 120 fps, zodat u bewegingen volledig naar wens kunt vastleggen, zelfs met een 5x super slow motion (uitvoer van 24 fps).

Automatisch scherpstellen met Sony-lenzen met E-bevestiging
Ervaar automatische scherpstelling met lenzen met E-bevestiging van Sony, met fantastische optische prestaties voor uitdagende filmtoepassingen. De unieke actuatortechnologie in de lenzen leveren snellere en nauwkeurige AF-prestaties ook wanneer u voor creatieve uitdagingen staat.

Ingebouwde elektronische variabele ND-filter
De FX6 beschikt over het unieke, ingebouwde, elektronische Variable Neutral Density (ND)-filter van Sony. Het elektronische filter is anders dan de gebruikelijke optische ND-filters, doordat het op de FX6 lineair bedient kan worden van 1/4ND tot 1/128ND, of kan worden ingesteld op automatisch. Dit is ideaal bij wisselende omstandigheden, zodat u niet van filter hoeft te wisselen wanneer de omstandigheden dat wel doen.

Licht, modulair en stevig
Ondanks de lichte behuizing van 0,89 kg kan de magnesiumlegering van de FX6 tegen een stootje tijdens de opnamen. Dankzij de verwijderbare handgreep hebt u de belangrijkste functies altijd in de buurt, die u bovendien met één knop kunt bedienen.

Mobiliteit bij opnamen
Dankzij de slimme handgreep, onderdeel van het modulaire ontwerp van de FX6, is deze camera ideaal voor opnamen vanuit een lage hoek. Hij is eenvoudig instelbaar voor uiteenlopende toepassingen zoals een gimbal, drone of onder water.

Duurzame en lichte behuizing en frame van magnesium
De behuizing, kappen en bovenste handgreep zijn gemaakt van een uitvoerig geteste magnesiumlegering, zodat de camera ook betrouwbaar werkt bij uitdagende omstandigheden. Het frame is ijzersterk, duurzaam en toch heel licht, voor maximale mobiliteit.

Architectuur om thermische uitschakeling te voorkomen
Het ventilatiesysteem en chassis helpt om de thermische uitschakeling tijdens opnamen bij hoge framesnelheden en 4K-resoluties (QFHD) te voorkomen. Het aantal koelplaten, de vorm van de luchttoevoer- en ventilatiepunten, en de locatie van de vrijwel stille fan en de luchtstromen zijn allemaal met precisie berekend, zodat er een optimale ventilatie kan ontstaan.

10-bits 4:2:2-opnamen
Maak video's met de camera met indrukwekkende rijke kleuren dankzij de 10-bits diepte en 4:2:2-kleurensampling, voor nog meer flexibiliteit bij fotogradering, nabewerking en compositie.

All-Intra-codering beschikbaar
Zowel Long GOP als All-Intra-codering zijn beschikbaar. Zo wordt ieder frame apart gecodeerd in bitsnelheden van 600 Mbps, zodat alle bewegingen nauwkeurig worden vastgelegd en workflows efficiënter worden bewerkt.

16-bits RAW SDI-uitvoer
Voor veeleisende postproductieworkflows is een 16-bit-RAW-uitvoer beschikbaar via een SDI-verbinding met compatibele recorders, terwijl XAVC-I-bestanden gelijktijdig in de camera worden vastgelegd. De RAW-video-uitvoer is in de beeldsensor beschikbaar in framesnelheden van 59.94 / 50 / 29.97 / 25 / 24 / 23.98.

Opnamemodi die aansluiten bij workflows van makers
De FX6 bevat opnamemodi met vooraf ingestelde weergaven zoals S-Cinetone voor fantastische opnamen in de camera, of S-Log3 / S-Gamut3 met de Cine-EI-modus, waarmee u prachtig belichte afbeeldingen kunt vastleggen voor de postproductie.

Met Scènebestand op locatie de weergave wijzigen
Er zijn vier vooraf ingestelde scènebestanden voor SDR-opnamen (S-Cinetone, Standard, Still, ITU709) en twee voor HDR (HLG Live, HLG Natural), plus 16 sleuven voor geïmporteerde 3D LUT's, zodat u altijd uw favoriete weergave kunt krijgen.

Opvallend slimme handgrepen
De ergonomische slimme handgreep van Sony laat zich eenvoudig met één knop bedienen. Dankzij de zoom-, opname- en toewijsknoppen en de draaiknop met iriscontrole kunt u comfortabel urenlang opnamen maken.

Professionele connectiviteit
U hebt de beschikking over professionele interfaces, zoals de 12G-SDI, en HDMI-uitgangen, een afstandsinterface, TC-verbindingsstukken om meerdere camera's te synchroniseren, en SuperSpeed USB 5Gbps (USB 3.2) voor soepele gegevensworkflows.

Multi-interfaceschoen (MI)
De multi-interfaceschoen (MI) van Sony bevat AC-, signaal- en schakelaansluitingen voor compatibele Sony-accessoires, bijvoorbeeld draadloze microfoonsystemen als de UWP-D21 of UWP-D22.

Ondersteunt vierkanaals audio-invoer en -opnamen
Dankzij de audio-invoer met vier kanalen kunt u met externe microfoons en de ingebouwde microfoon gelijktijdig opnemen. U kunt ook UWP-draadloze microfoons of XLR-audio-adapters als de XLR-K3M gebruiken met de multi-interfaceschoen.

Twee XLR-ingangen en verbeterde audiomogelijkheden
De handgreep van de FX6 bevat twee aparte audio-ingangen, eenvoudig toegankelijke XLR-verbindingsstukken waarmee u externe, professionele microfoons aansluit. U kunt ook draadloze microfoons uit de UWP-serie koppelen via de multi-interfaceschoen.

High definition lcd-scherm met 2,76 miljoen dots
Het lcd-scherm van 3.5-inch biedt precieze handmatige scherpstelling bij uitdagende opnameomstandigheden. Dankzij de flexibele positionering van de bevestigingen en hoeken maakt u altijd comfortabel opnamen, ongeacht uw voorkeuren en uitrusting.

Snelle menubediening met aanraakscherm
Het lcd-scherm bevat een snelmenu. Met één aanraking kunt u de codec, scanmodus, afbeeldinggrootte en frequentie, standaard-ISO/-gevoeligheid, opnamemodus en audioniveaus wijzigen.

CFexpress Type A dubbele mediasleuven
De twee mediasleuven ondersteunen CFexpress Type A-kaarten en de gebruikelijke SDXC UHS-I- en UHS-II-kaarten, voor sneller bufferen en een versneld gegevensbeheer. Gelijktijdige, relay-, interval- en proxymodi worden ondersteund.

Verbonden voor hoge mobiliteit
Dankzij de Wi-Fi®-connectiviteit hebt u toegang tot talloze draadloze productiefuncties, zoals een afstandsbediening via een smartphone of tablet en de Content Browser Mobile-app. Maak eenvoudig verbinding via NFC One-Touch of handmatige koppeling.

Bewerking in Catalyst dankzij metagegevens
De FX6 legt drie typen metadata vast: beeldstabilisatie, clipmarkeringen en camerarotatie. Dit is handig als u voorvertoningen wilt bekijken en bewerken in de gratis Catalyst Browse, of de gunstig geprijsde Catalyst Prepare.

Lees meer
Wat zit er in de doos
 • Sony ILME-FX6 Body
 • Afstandsbediening greep
 • Batterij
 • Batterijlader
 • Dop voor handgreepverbindingsstuk
 • Garantieboekje
 • Handgreep
 • Lcd-kap
 • Lcd-scherm
 • Lensdop
 • Netadapter
 • Netsnoer
 • USB-C-kabel
Documenten
Specificaties
Type camera
Broadcast handheld, Cinema Camera
Uitvoering
Body only
Type
Sony ILME-FX6
Fabrikantcode cam
ILMEFX6VDI.EU
Gewicht (kg)
0.89
Afmetingen (H x B x D, cm)
11,6 x 11,4 x 15,3
Fabrieksgarantie
2 jaar
Lens Mount
Sony E-mount
ND Filter
Clear, 1/4ND, 1/16ND, 1/64ND
Shutter
64F - 1/8000 sec 360.0° tot 5.6°
Witbalans
Temperature set (2000-15000K), Memory A, Memory B, ATW
ISO / Gain
Double Base ISO (800 ""Low"" & 12.800 ""High"") -3 dB tot 30 dB ISO400 - ISO409.600
Ingebouwde microfoon
Stereo
Type
ExmorR CMOS
Sensor
Full Frame
Resolutie
12.9 MP
Gevoeligheid
15+ stop
Effectieve resolutie
4264 x 2408
Opslag type
CFexpress Card Slots, SD
Record format
XAVC-I 4K/QFHD, XAVC-I HD, XAVC-L QFHD, XAVC-L HD 50, XAVC-L HD 35
Record frame rates
4096x2160p/59.94, 50, 29.97, 25, 24, 23.98 3840×2160p/59.94, 50, 29.97, 25, 23.98 1920×1080p/59.94, 50, 29.97, 25, 23.98 1280×720p/59.94, 50, 29.97, 25, 23.98
Special recording
Slow & Quick Motion 1 tot 120 fps (4K) Slow & Quick Motion 1 tot 240 fps (HD)
Audio
3-pin XLR Input, 3.5mm mini jack Stereo Headphone Output, Speaker Output (mono)
Video
12G-SDI Output, HDMI Output (Type A)
Overige
DC input, USB Type-C
Touchscreen
Display grootte (diagonaal)
3.5 inch (8.8cm)
Display type
LCD
Resolutie
1280 x 720 px

Ook interessant

Accessoires voor ILME-FX6 Full Frame Cinema Line Camera

 1. Blackmagic Design

  Video Assist 12G 5" HDR Recording Monitor
  € 545,00 prijs excl. btw Regular Price € 659,45 prijs incl. btw € 490,50 prijs excl. btw Special Price € 593,51 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 2. Teradek

  Vidiu Go SDI+HDMI Deluxe Kit
  € 2.690,00 prijs excl. btw € 3.254,90 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 3. Sachtler

  SC003 Dr. Bag 3
  € 240,00 prijs excl. btw Regular Price € 290,40 prijs incl. btw € 211,20 prijs excl. btw Special Price € 255,55 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 4. Metabones

  Canon EF - E-Mount T Smart Adapter V
  € 429,00 prijs excl. btw € 519,09 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 5. Lith

  TL-2U Dual Digital Battery Charger for Sony BP-U30/U60/U90
  € 119,00 prijs excl. btw € 143,99 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 6. Zacuto

  VCT Pro Baseplate
  € 648,00 prijs excl. btw € 784,08 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 7. Metabones

  Canon EF - E-Mount T CINE Smart Adapter
  € 479,00 prijs excl. btw € 579,59 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 8. Manfrotto

  504X Video Head w/CF Twin Leg Tripod GS
  € 1.123,33 prijs excl. btw Regular Price € 1.359,23 prijs incl. btw € 954,83 prijs excl. btw Special Price € 1.155,34 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 9. Sony

  ECM-VG1 Shotgun Microphone
  € 210,00 prijs excl. btw Regular Price € 254,10 prijs incl. btw € 178,50 prijs excl. btw Special Price € 215,99 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 10. Sony

  FE 28-135mm F/4.0G OSS powerzoom
  € 1.941,00 prijs excl. btw € 2.348,61 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 11. Swit

  FLOW500 SDI & HDMI Wireless System
  € 1.149,00 prijs excl. btw € 1.390,29 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 12. Sony

  UWP-D21/K33 UWP-D bodypack wireless microphone package
  € 625,00 prijs excl. btw Regular Price € 756,25 prijs incl. btw € 531,25 prijs excl. btw Special Price € 642,81 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 13. Cartoni

  Focus 8 Red Lock met mid-level spreader
  € 1.100,00 prijs excl. btw Regular Price € 1.331,00 prijs incl. btw € 935,00 prijs excl. btw Special Price € 1.131,35 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 14. Zacuto

  Kameleon Pro EVF
  € 2.249,00 prijs excl. btw € 2.721,29 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 15. Sachtler

  S2064S-FTMS System Aktiv6 Flowtech75 MS
  € 3.040,00 prijs excl. btw Regular Price € 3.678,40 prijs incl. btw € 2.149,00 prijs excl. btw Special Price € 2.600,29 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 16. Lilliput

  Q5 5.5" Full HD On-camera Monitor
  € 329,00 prijs excl. btw € 398,09 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 17. Zacuto

  Sony FX6 Recoil Rig
  € 1.292,00 prijs excl. btw € 1.563,32 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 18. Zacuto

  Sony FX6 Recoil Rig with Dual Trigger Grips
  € 1.694,00 prijs excl. btw € 2.049,74 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 19. Zacuto

  Sony FX6 Top Plate
  € 206,00 prijs excl. btw € 249,26 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 20. Zacuto

  Sony FX6 Handle Mount
  € 80,00 prijs excl. btw € 96,80 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 21. Zacuto

  Sony FX6 Z-Finder Mount
  € 264,00 prijs excl. btw € 319,44 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 22. Zacuto

  Sony Trigger Grip for FX6 & FS5 (MKII)
  € 410,00 prijs excl. btw € 496,10 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 23. Zacuto

  Sony FX6 Z-Finder
  € 644,00 prijs excl. btw € 779,24 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 24. Zacuto

  Sony FX6 Z-Finder Shoulder Mounting Kit
  € 316,00 prijs excl. btw € 382,36 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 25. Zacuto

  Sony FX6 Z-Finder Recoil Rig
  € 1.744,00 prijs excl. btw € 2.110,24 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 26. Sony

  FE 24-105 F4 G OSS Lens
  € 949,00 prijs excl. btw € 1.148,29 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 27. Blackmagic Design

  Web Presenter 4K
  € 639,00 prijs excl. btw Regular Price € 773,19 prijs incl. btw € 575,10 prijs excl. btw Special Price € 695,87 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 28. Shape

  V-Mount Pivoting Battery Plate for Sony FX6
  € 367,36 prijs excl. btw € 444,51 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 29. Tilta

  Battery Plate for Sony FX6 Type II
  € 175,50 prijs excl. btw € 212,36 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 30. Shape

  FX6 Remote Extension Handle
  € 373,14 prijs excl. btw € 451,50 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 31. Aputure

  MX Bi-Color LED Mini Light
  € 149,00 prijs excl. btw € 180,29 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 32. Sony

  FE 12-24 mm F2.8 GM Foto Lens
  € 2.726,00 prijs excl. btw € 3.298,46 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 33. Sony

  FE 16-35mm F2.8 GM Foto Lens
  € 2.231,40 prijs excl. btw € 2.699,99 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 34. Sony

  FE 24–70mm F2.8 GM II Foto Lens
  € 1.982,00 prijs excl. btw € 2.398,22 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 35. Sony

  FE 70-200mm F2.8 GM OSS II Foto Lens
  € 2.478,00 prijs excl. btw € 2.998,38 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 36. Sony

  FE 14 mm F1.8 GM Prime Lens
  € 1.321,00 prijs excl. btw € 1.598,41 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 37. Sony

  FE 20 mm F1.8 G Prime Lens
  € 904,00 prijs excl. btw € 1.093,84 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 38. Sony

  FE 24mm F1.4 GM Prime Lens
  € 1.197,00 prijs excl. btw € 1.448,37 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 39. Sony

  FE 24 mm F2.8 G Prime Lens
  € 577,00 prijs excl. btw € 698,17 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 40. Sony

  FE 35mm F1.4 GM Prime Lens
  € 1.238,00 prijs excl. btw € 1.497,98 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 41. Sony

  FE 40 mm F2.5 G Prime Lens
  € 577,00 prijs excl. btw € 698,17 prijs incl. btw
  prijs excl. btw
 42. Sony

  FE 50 mm F2.5 G Prime Lens
  € 577,00 prijs excl. btw € 698,17 prijs incl. btw
  prijs excl. btw