Klik hier voor het originele bericht

WIEMAN INTERMEDIA KOOPT SONY CAMERAKETENS BIJ AVNED

‘TOEKOMSTBESTENDIGE KEUZE’

Gert-Jan Wieman (Wieman Intermedia) heeft geïnvesteerd in vier complete Sony HDC-3500 productieketens en kwam daarvoor terecht bij AVNed, waar Wieman al veel vaker zaken mee deed. “De robuustheid, betrouwbaarheid, beeldkwaliteit en brede inzetbaarheid hebben allemaal meegespeeld bij het maken van de keuze”, vertelt Gert-Jan Wieman. “En minstens zo belangrijk: Sony camera’s werken echt altijd. Ik heb nog nóóit een spare body nodig gehad.”

Gert-Jan Wieman begon zijn faci- litaire bedrijf Wieman Interme- dia ooit als hobby. Zijn passie en liefde voor het vak droegen – naast uiter- aard kennis en kunde – bij aan het feit
dat die hobby uitgroeide tot het drukke bedrijf dat Wieman Intermedia vandaag de dag is. De liefde voor het vak is er door de jaren heen niet minder op geworden. “Ik ben nog altijd dagelijks met heel veel plezier bezig met dit vak. We zijn een facilitair bedrijf en zijn voornamelijk actief in de corporate markt, waar we voor diverse vooraanstaande AV- en productiebedrij- ven de camerafaciliteiten mogen leveren. Dit zowel bij productie als verhuur”, ver- telt hij. “Het werken met high-end appa- ratuur, het werken met mensen, projecten als een team oppakken, iedere dag een andere locatie, andere collega’s en andere uitdagingen, ondertussen bezig zijn met de ontwikkelingen in de techniek, het uit denken en bouwen van nieuwe regiesets en oplossingen...dit alles bij elkaar maakt dat we schitterend werk hebben. En we doen het niet alleen. Al deze dingen doen we samen met een prachtige groep be- trokken freelancers. Zonder hen hadden we niet gestaan waar we nu staan.”

WIEMAN INTERMEDIA

Sinds de start in 2005 heeft Wieman Intermedia zich ontwikkeld tot een flexibel facilitair videoproductiebedrijf waarbinnen diverse diensten aange- boden worden. Begin 2012 verhuisde
het bedrijf naar de huidige vestiging, een bedrijfspand vlak langs de A12 in Veenendaal. “Hier hebben we voldoende ruimte voor de opslag van onze appara- tuur, maar ook om klanten te ontvangen met een goede kop koffie.” Ook dat laat- ste is belangrijk, weet Wieman: “Iedere productie is uniek en verdient onze aandacht. In de loop van de tijd hebben we een schat aan ervaring opgedaan bij de producties waar wij aan meegewerkt hebben; zowel technisch als inhoudelijk. We gaan graag met de opdrachtgever om de tafel om te kijken wat Wieman Intermedia voor hem of haar kan beteke- nen. Het voorbereiden en uitvoeren van projecten bijvoorbeeld, of verhuur met al dan niet meegeleverde ondersteuning en bediening.”

AVNed

Het in Hoevelaken gevestigde AVNed richt zich op de verkoop (en verhuur) van professionele audio- en video- systemen, zowel nieuw als occasion. Van losse accu’s en converters tot complete camerakits en volledig in- gerichte studio’s. Online via www.avned.nl, maar ook in de fysieke showroom waar met en zon- der afspraak producten te bekijken en te testen zijn. Door de jarenlange er- varing in het vakgebied is AVNed veel meer dan een winkel alleen. Zo kan het team van AVNed je ook voorzien van persoonlijk en passend advies. Zo weet je zeker dat je daadwerkelijk aanschaft wat voor jouw specifieke situatie nodig is.

 

SONY-APPARATUUR

De deskundige diensten die Wieman Intermedia levert zijn onder andere meercamera producties, reportages, webcasting, presentatietechniek, ENG, verhuur en postproductie. Bij de opname en weergave speelt de keuze voor Sony- apparatuur een cruciale rol. Recent schafte het bedrijf een compleet nieuwe Sony HD productielijn aan via AVNed, het bedrijf van Jelle van der Wal en Arjen Berends. “We kozen voor dit pakket vanwege onze uitste- kende ervaring met Sony-producten”, vertelt Wieman. “We gebruiken al jaren- lang dagelijks Sony camerasystemen en in aanvulling daarop hebben we onder meer besloten om voor de HDC-3500 te kiezen. Bijkomend voordeel is de uitwisselbaar- heid van accessoires als viewfinders en RCP-panels. Het is echt een alleskunner. En het is nog toekomstbestendig ook.”

BEGELEIDING

“Om uiteindelijk tot deze keuze te komen, hebben we eerst een uitgebreide vergelij- king gemaakt tussen verschillende mer- ken”, legt Jelle van der Wal van AVNed uit. “Tijdens de laatste IBC hebben we het traject besproken dat Sony in de toekomst gaat inslaan. Dit werd ook uitgebreid overlegd met Menno Brouwer van Sony. De begeleidende rol van AVNed bestaat in deze vooral uit onze deskundige advise- ring (ook op langere termijn), praktische ervaring en toekomstvisie.” Gert-Jan Wieman: “Daarnaast is AVNed tot onze grote tevredenheid al jarenlang een van de grootste leveranciers van Wieman Intermedia. Naast de camera’s ook voor andere producten zoals lenzen, statieven en videomixers.”

BREED INZETBAAR

Wieman heeft de nieuwe apparatuur inmiddels enkele maanden in bezit en is meer dan tevreden. “De camera’s gaan meerdere keren per week op pad met onze meest uitgebreide mobiele regieset”, legt hij uit. “De eerste klus die we ermee draaiden was de overheidshuldiging van de paralympische atleten in Den Haag, in opdracht van Loyals.” Op de vraag wat deze apparatuur nou juist zo geschikt maakt voor de gestelde doelen reageert hij helder: “Dat zit ‘m onder andere in de robuustheid, betrouwbaarheid en beeld- kwaliteit (1080p/UHD/HDR). Bovendien is het inzetbaar bij praktisch al onze projecten. Al deze punten zijn belangrijk geweest bij het keuzetraject. Maar wat ik ook vaak zeg tijdens producties als het over de Sony-camera’s gaat, is dat die dingen echt altijd werken. Ik heb letterlijk nog nooit een spare body nodig gehad. Ook dat is heel wat waard natuurlijk.”

De onlangs via AVNed aangeschafte Sony-apparatuur:

- 4 x Sony HDC-3500H//U - 4K/HD Portable Studio Camera head with SMPTE Fibre Interface
- 4 x Sony HDCU3100/UHD30 - HDCU- 3100 with HKCU-UHD30 installed
- 4 x Sony HZC-PRV50 - Permanent Li- cense - 1080/50p for HDC-3500/3100, HDC-P50
- 4 x Sony HDVF-EL75 - HD Colour OLED viewfinder, 7,4 inch.
- 4 x Sony HKCU-SDI30 - 12G output board for HDCU3100/3170
- 4 x Sony RCP-3500//U - Standard Remote Control Panel (Joystick) for System Camera
- 4 x Sony HDVF-EL30//U - OLED+LCD VF for HDVF compatible camera

Meer informatie via: www.avned.nl www.wiemanintermedia.nl